A hk-ceram kft. Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések megvalósítása

Kedvezményezett neve: HK-Ceram Kerámiagyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A HK-Ceram Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések megvalósítása

Támogatás összege: 145 863 067 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tartalmának bemutatása:

A szentesi székhelyű HK-Ceram Kft. 2005-ös alapítása óta vevőspecifikus tűzálló ipari kerámiákat – ún. égetési segédeszközöket – fejleszt, gyárt és értékesít. A társaság piaca egy szűk réspiac, termékei döntően exportra készülnek. Legfontosabb vevői a kerámiatetőcserép-gyártók, de szállítanak többek között szanitergyártó és edénygyártó vállalkozásoknak is.

A jelen projekt célja a 2020 tavaszán megkezdett termelésracionalizálás folytatása, és a vállalat exportképes termékek gyártására irányuló termelési kapacitásainak jelentős kibővítése. A termelési folyamatok épületen belüli optimálisabb elhelyezése jelentős időt és költséget takarít meg, és növeli a gyártás rugalmasságát. A fejlesztés a telephely teljes termelési munkafolyamatainak racionalizálásához is hozzájárul.

A pályázat keretében beszerzésre kerül egy elektromos fűtésű kemence, egy kemencéhez alkalmas tolópad és kemencekocsi, kettő darab elektromos targonca, és egy dilatométer. A beszerzendő eszközök célja a termelés kapacitásbővítésének közvetlen támogatása. A meglévő gyártócsarnokra telepítésre kerül egy napelemrendszer, mely az épületbe kerülő nagyteljesítményű kerámiaégető kemence energiaigényét fogja biztosítani. A pályázati támogatás segítségével a HK-Ceram Kft igénybe vesz vállalati pénzügyi és kontrolling tanácsadást, valamint felhő alapú üzleti szolgáltatást, melyeknek célja a vevők hatékonyabb kiszolgálása és a tudatosabb pénzügyi tervezés.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Projekt tényleges fizikai befejezése: 2023.12.31.

Projekt megvalósulási helyszíne: 6600 Szentes, Bese László u. 10. és 12.

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03071